VALGIARAŠČIAI

Maisto produktus tiekia: UAB Sanitex ir UAB Pontem

Valgiaraščiai: UAB „Sanus Cibus”

 

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro mitybos kuratorių kontaktai

Bendrojo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos priežiūros skyriaus maitinimo kuratorės:

Gerda Vozgirdaitė tel.(+370) 690 27256, gerda.vozgirdaite@vvsb.lt

Gertrūda Kaminskaitė tel.(+370) 631 13651, gertruda.kaminskaite@vvsb.lt

 

Maisto saugos ir sudėties klausimais skambinti – 8 800 40403

Maitinimo organizavimo ir valgiaraščių klausimais skambinti – 8 682 37404

 

 

PUSRYČIŲ, PIETŲ IR VAKARIENĖS VALGIARAŠTIS

Vaikų maitinimo tvarkaraštis:
Pusryčiai: 8:30 val. // Pietūs: 12:00 val. // Vakarienė: 15:30 val.

Savaitės meniu:

1 savaitė

PIRMADIENIS

ANTRADIENIS

TREČIADIENIS

KETVIRTADIENIS

PENKTADIENIS

Pusryčiai:
Avižinių dribsnių košė su sviestu; 150/5g
Trintos uogos; 25g
Jogurtas; 125g
Sezoninis vaisius; 100g
Arbata; 150g

Pusryčiai:
Sorų kruopų košė su sviestu; 150/5g;
Trintos uogos; 30g
Vaisinė arbata; 200g
Sezoninis vaisius; 100g; 140g

Pusryčiai:
Tiršta kukurūzų kruopų košė su sviestu; 150/5g
Trintos uogos; 20g
Sūrio lazdelės; 20g; 40g
Arbata su citrina; 150g
Sezoninis vaisius; 100g
Pusryčiai:
Kvietinių kruopų košė su trintomis uogomis; 150/20g
Vaisinė arbata be cukraus; 200g
Sezoninis vaisius; 140g
Pusryčiai:
Tiršta grikių kruopų košė su sviestu; 150/5g
Džiovintų vaisių/uogų užkandis; 20g
Arbata su citrina; 150g
Sezoninis vaisius; 100g; 120g
Pietūs:
Pomidorų sriuba su ryžiais ir grietine; 100/5g; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Naminis kiaulienos
kotletas keptas orkaitėje; 60g; 80g
Biri grikių košė; 90g; 100g
Švž. kopūstų, pomidorų, agurkų, krapų, salotos su aliejaus ir citrinų sulčių užpilu; 80/8g; 100/10g
Vanduo su citrina; 200g
Pietūs:
Žirnių sriuba su grietine;
100/5g; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Troškinta vištiena; 50/15g;
70/20g
Biri ryžių košė; 80g; 100g
Švž. agurkų ir kopūstų salotos su aliejumi;50g
Pomidorai; 25g
Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 190/15g
Pietūs:
Rugštiniu ir burokėlių sriuba su grietine; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Garuose virtas kalakutienos maltinukas; 60g; 80g
Bulvių košė; 90g; 100g
Gūžinės salotos su agurku, pomidorų salotos su ir aliejaus, citrinų užpilu; 80/8g; 100/10g
Žirneliai; 20g; 40g
Stalo vanduo su vaisiais; 180g
Pietūs:
Trinta žiedinių kopūstų sriuba
su grietine; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Troškintas veršenos mėsa su
makaronais ir daržovių padažu;
100/50/50g;
Švž. špinatų ir pomidoru
aliejumi; 60g; 100/10g
Stalo vanduo su mėtų lapeliais;
190/15g
Pietūs:
Lęšių sriuba su grietine; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Orkaitėje keptas žuvies
maltinis; 60g; 80g
Virtos bulvės; 70g; 90g
Švž.daržovių lazdelės (morkos, agurkas, paprika); 90g,
Stalo vanduo su citrina; 200g
Vakarienė:
Varškės virtinukai; 100g; 130g
Grietinė; 20g
Trintos uogos; 20g
Arbata be cukraus;
Vakarienė:
Pieniška miežinių kruopų
košė su sviestu; 150/5g;
Trintos uogos; 25g
Pienas; 150g; 200g
Traputis; 10g; 20g
Vakarienė:
Blynai iš kefyro ir miltų; 100g; 150g
Trintos uogos; 30g
Arbata; 150g
Vakarienė:
Perlinių kruopų košė su sviestu; 200/5g;
Pienas; 150g; 200g
Vakarienė:
Varškės apkepas; 100g; 150g
Trintos braškės; 20g; 25g
Natūralus jogurtas; 20g; 30g
Žolelių arbata; 200g
Sezoninis vaisius; 100g;

 

2 savaitė

PIRMADIENIS

ANTRADIENIS

TREČIADIENIS

KETVIRTADIENIS

PENKTADIENIS

Pusryčiai:
Manų kruopų košė
paskaninta cinamonų;
200g
Trintos uogos; 20g
Sūrio lazdelė; 20g
Žolelių arbata; 200g
Sezoninis vaisius; 140g
Pusryčiai:
Penkių grūdų košė su
trintomis uogomis;
150/20g; 200/25g
Džiovintų uogų vaisiu
užkandis; 20g
Juoda arbata su citrina;
150g
Sezoninis vaisius; 150g
Pusryčiai:
Kvietinių kruopų košė su
sviestu; 150g
Trintos uogos; 20g
Sezoninis vaisius; 100g
Pienas; 150g
Arbata be cukraus;
Pusryčiai:
Tiršta miežinių kruopų koše su
trintomis uogomis; 150/20g
Viso grūdo duonos sumuštinis
su sviestu ir fermentiniu sūriu;
30/5/15g; 40/7/15g
Arbata be cukraus; 150g
Sezoninis vaisius; 100g; 150g
Pusryčiai:
Tiršta ryžių kruopų košė su
sviestu; 150/5g; 200/5g
Trintos uogos; 20g
Arbata be cukraus; 150g
Sezoninis vaisius; 100g
Pietūs:
Burokėlių ir pupelių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Ryžių plovas su vištiena; 160g; 200g
Pekino kopūstų salotos su morkomis, cukinijomis ir aliejaus ir citrinų užpilu;
70/5g; 80/7g
Vanduo su citrina; 200g
Pietūs:
Daržovių sriuba su brokoliais ir grietine; 150/5
Viso grūdo ruginė duona;
Kiaulienos mėsa troštinta su
daržovėmis; 180g; 230g
Švž.agurkai; 70g
Stalo vanduo su citrina; 200g
Pietūs:
Skaidri pilno grūdo makaronų sriuba su vištiena; 100/10g;
Viso grūdo ruginė duona;
Troškintas veršienos kukulis daržovių padaže; 60/40g; 80/50g
Grikių kruopų košė; 80g; 100g
Orkaitėje keptos daržovės
(cukinijos, brokoliai, žiedinis kopūstas, šparaginės pupelės); 100g
Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 150/30g
Pietūs:
Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis ir grietinė; 100/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Troškintas kopūstų ir kalakutienos kukulis; 40/40g; 60/80g
Virtos bulvės; 100g
Žalios špinatų ir pomidorų salotos su aliejumi; 80/6 g; 100/10g
Švž. agurkai; 30g
Stalo vanduo su šviežiais mėtų
lapeliais; 200g
Pietūs:
Agurkinė sriuba su grietinė; 100/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Orkaitėje keptas žuvies maltinis; 60g; 80g
Bulvių košė; 70g; 100g
Virtų burokėlių salotos su citrinos/aliejaus užpilu;50/5g; 70g
Pomidorais; 40g; 70g
Stalo vanduo su apelsinais be cukraus; 190/15g
Vakarienė:
Virti pilno grūdo makaronai su fermentiniu sūriu; 150/30g
Arbata be cukraus; 150g
Vakarienė:
Apkepti varškėčiai; 100g; 150g
Trintos uogos; 25g
Kmynų arbata; 150g
Vakarienė:
Kibinas us mėsa; 70/30g
Obuolių sulčių gėrimas; 100g; 200g
Vakarienė:
Varškės ir ryžiu sufle kepta orkaitėje; 130g
Grietinė; 20g; 40g
Trintos uogos; 20g
Aviečių arbata; 150g
Vakarienė:
Grikių kruopų košė; 150g; 200g
Pienas; 200g

 

 3 savaitė

PIRMADIENIS

ANTRADIENIS

TREČIADIENIS

KETVIRTADIENIS

PENKTADIENIS

Pusryčiai:
Sorų kruopų košė su sviestu; 150/5g
Arbata be cukraus; 150g
Trintos uogos; 40g
Sezoninis vaisius; 100g
Pusryčiai:
Avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g
Sūrio lazdelė; 20g
Arbata be cukraus; 150g
Sezoninis vaisius; 150g
Pusryčiai:
Tiršta miežinių kruopų košė su sviestų; 150/5g
Trintos uogos; 20g
Trapučiai; 20g
Arbata be cukraus; 150g
Sezoninis vaisius; 100g
Pusryčiai:
Tiršta grikių kruopų košė su sviestu; 100/5; 150/5
Trapučiai; 20g
Arbata su citrina; 150g
Sezoninis vaisius; 100g
Pusryčiai:
Tiršta kukurūzų kruopų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g
Trintos uogos; 20g
Arbata su citrina; 150g
Sezoninis vaisius; 140g
Pietūs:
Daržovių sriuba su žaliaisiais žirneliais ir grietine; 100/5g; 150/5
Viso grūdo ruginė duona;
Troškinta triušienos mėsa; 60/15g; 70/20g
Kus-kus kruopų košė; 80g; 100g
Švž. agurkų, kopūstų salotos su aliejumi; 50/5g
Morkų lazdelės; 50g
Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g
Pietūs:
Šviežių kopūstų sriuba su grietine; 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Konvekcinėje krosnyje kepta vištos šlaunelių mėsa; 70g; 80g
Biri ryžių košė; 70g; 100g
Švž. pomidorai; 40g
Virtų burokėlių salotos su aliejumi; 50/5g
Žolelių arbata; 200g
Pietūs:
Trina moliūgu sriuba; 150g
Viso grūdo ruginė duona;
Keptas su garais maltos jautienos šnicelis; 60g
Virtos bulvės; 100g
Gūžinės salotos su agurkų, baltų ridikų, pomidorų ir
aliejumi; 50/5g
Rauginti agurkai; 30g
Žolelių arbata su citrina; 200g
Pietūs:
Burokėlių sriuba su grietine; 100/5g/ 150/5g
Viso grūdo ruginė duona;
Kalakutienos plokštainis; 80g;
Virti makaronai; 70g; 100g
Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, ridikai); 100g
Žirneliai; 20g
Žolelių arbata su citrina; 200g
Pietūs:
Tiršta jautienos sriuba su avinžirniais ir pomidorais; 150g
Viso grūdo ruginė duona;
Orkaitėje keptas žuvies maltinis; 60g; 80g
Biri ryžių kruopų košė; 70g; 80g
Orkaitėje keptos daržovės (cukinijos, morka); 100g
Švž. agurkas; 70g
Stalo vanduo su citrina; 200g
Vakarienė:
Pieniška makaronų sriuba; 220g; 300g
Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g;
Arbata be cukraus; 200g
Vakarienė:
Lietiniai blynai; 100g; 120g
Trintos uogos; 40g
Pienas; 150g
Vakarienė:
Mieliniai blynai; 80g
Trintos uogos; 25g
Grietine; 20g
Arbata be cukraus; 150g
Vakarienė:
Varškės apkepas; 100g; 150g
Trintos uogos; 25g
Grietinė; 20g
Arbata be cukraus; 150g
Vakarienė:
Virtos ir apkeptos bulvės;
150g
Grietinė; 20g
Kefyras; 150g; 200g