VALGIARAŠČIAI

Maisto produktus tiekia: UAB Sanitex ir UAB Pontem

Valgiaraščiai: UAB „Sanus Cibus”

 

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro mitybos kuratorių kontaktai

Bendrojo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos priežiūros skyriaus maitinimo kuratorės:

Gerda Vozgirdaitė tel.(+370) 690 27256, gerda.vozgirdaite@vvsb.lt

Gertrūda Kaminskaitė tel.(+370) 631 13651, gertruda.kaminskaite@vvsb.lt

 

Maisto saugos ir sudėties klausimais skambinti – 8 800 40403

Maitinimo organizavimo ir valgiaraščių klausimais skambinti – 8 682 37404

 

LOPŠELIS DARŽELIS „ČIAUŠKUTIS“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS

I SAVAITĖ

PIRMADIENIS

ANTRADIENIS

TREČIADIENIS

KETVIRTADIENIS

PENKTADIENIS

Pusryčiai:

Avižinių dribsnių košė su sviestu 150/5g; 200/5g;

Trintos uogos 50g;

Jogurtas 125g;

Sezoninis vaisius 100g; 180g;

Arbata 150g

Pusryčiai:

Penkių grūdų košė su trintomis uogomis; 150/20g; 200/25g

Vaisinė arbata 200g;

Sezoninis vaisius 100g; 140g

 

Pusryčiai:

Tiršta kukurūzų kruopų košė su sviestu; 150/5g

Trintos uogos; 20g

Sūrio lazdelės; 20g; 40g

Arbata su citrina; 150g

Sezoninis vaisius; 100g

Pusryčiai:

Kvietinių kruopų košė su trintomis uogomis; 150/25g; 200/30g

Vaisinė arbata be cukraus; 200g

Sezoninis vaisius; 140g

 

Pusryčiai:

Tiršta grikių kruopų košė su sviestu 150/5g;

Džiovintų vaisių/uogų užkandis 20g

Arbata su citrina; 150/2g

Sezoninis vaisius; 90g; 120g

 

Pietūs:

Agurkinė sriuba su bulvėmis 100g;

Grietinė 5g;

Viso grūdo ruginė duona 25g;

Naminis kiaulienos kotletas keptas orkaitėje 60g; 80g;

Biri grikių košė 90g; 100g

Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai) 75g;

Švž. Pomidorai 25g;

Vanduo su citrina 200g;

Pietūs:

Žirnių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Troškinta vištiena 50/15g; 70/20g;

Biri ryžių košė 80g; 100g;

Švž. agurkų ir kopūstų salotos su aliejumi;50/5g

Pomidorai 25g;

Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 190/15g

 

Pietūs:

Rugštynių ir burokėlių sriuba su grietine 150/5g;

Viso grūdo ruginė duona 25g;30g

Garuose virtas kalakutienos maltinukas 60g; 80g;

Bulvių košė; 90/3g; 100/5g;

Gūžinės salotos su agurku, pomidorų salotos su ir aliejaus, citrinų užpilu; 80/8g; 100/10g;

Žirneliai; 20g; 40g

Stalo vanduo su vaisiais; 150/30g

Pietūs:

Kopūstų sriuba su grietine; 150/5g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Troškintas veršienos mėsa su makaronais ir daržovių padažu; 100/50/50g;

Švieži agurkai 50g;

Morkų lazdelės 50g;

Stalo vanduo su mėtų lapeliais; 190/15g;

 

Pietūs:

Lęšių sriuba; 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g;

Orkaitėje keptas žuvies maltinis 60g;80g;

Virtos bulvės 70g; 90g;

Švž.daržovių lazdelės (morkos, agurkas, paprika); 90g

Stalo vanduo su citrina; 200/2g

Vakarienė:       

Varškės virtinukai 100g; 130g;

Grietinė 20g;

Trintos uogos 20g;

Arbata be cukraus 150g

Vakarienė:       

Sklindžiai su obuoliais 80g;

Natūralus jogurtas 30g;

Kefyras 150g; 200g

Vakarienė:       

Perlinių kruopų košė su sviestu; 200/5g;

Pienas; 150g; 200g

 

Vakarienė:       

Blynai iš kefyro ir miltų 100g; 150g;

Trintos uogos; 30g

Arbata; 150g

 

Vakarienė:       

Varškės apkepas; 100g; 150g

Trintos braškės; 20g; 25g

Natūralus jogurtas; 20g; 30g

Žolelių arbata; 200g

Sezoninis vaisius; 100g;

 

 

LOPŠELIS DARŽELIS „ČIAUŠKUTIS“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS

II SAVAITĖ

PIRMADIENIS

ANTRADIENIS

TREČIADIENIS

KETVIRTADIENIS

PENKTADIENIS

Pusryčiai:

Manų kruopų košė paskaninta cinamonų; 200g

Trintos uogos; 20g

Sūrio lazdelė; 20g

Žolelių arbata; 200g

Sezoninis vaisius; 140g

Pusryčiai:

Penkių grūdų košė su trintomis uogomis; 150/20g; 200/25g

Džiovintų uogų vaisiu užkandis 20g;

Juoda arbata su citrina; 150/2g

Sezoninis vaisius; 150g

Pusryčiai:

Kvietinių kruopų košė su sviestu 150/4g;

Trintos uogos 20g;

Sezoninis vaisius 90g; 150g;

Pienas 150g;200g

 

Pusryčiai:

Tiršta miežinių kruopų košė su trintomis uogomis 150/20g;

Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g; 40/7/15g

Arbata be cukraus; 150g

Sezoninis vaisius; 100g; 150g

Pusryčiai:

Tiršta ryžių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/5g

Trintos uogos; 20g

Arbata be cukraus; 150g

Sezoninis vaisius; 100g

Pietūs:

Burokėlių ir pupelių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g

Viso grūdo ruginė duona; 20g; 30g;

Ryžių plovas su vištiena; 160g; 200g

Gūžinės salotos “Iceberg” su agurku ir aliejaus užpilu 100/5g;

Vanduo su citrina; 200/2g

 

Pietūs:

Daržovių sriuba su brokoliais ir grietine; 100/5 g;150/5g;

Viso grūdo ruginė duona 30g;

Konvekcinėje krosnyje kepta vištos šlaunelių mėsa; 70g; 80g;

Kus-kus kruopų košė 80g; 100g;

Švž. daržovių lazdelės (morkos, agurkai, paprikos) 90g;

Stalo vanduo su citrina; 200g

 

Pietūs:

Šviežių kopūstų sriuba  100g;

Grietinė prie sriubos 5g;

Viso grūdo ruginė duona; 20g;

Troškintas veršienos kukulis daržovių padaže; 60/40g; 80/50g;

Grikių košė 80g; 100g;

Gūžinės salotos su agurkais, pomidorais ir užpilu; 80/7g;

Stalo vanduo su

vaisiais/uogomis; 150/30g

Pietūs:

Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis ir grietinė; 100/5g

Viso grūdo ruginė duona 30g;

Troškintas kopūstų ir kalakutienos kukulis; 40/40g; 60/80g

Virtos bulvės; 100g

Pomidorų salotos su grietine 150/20g;

Švž.agurkai 30g;

Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g

Pietūs:

Agurkinė sriuba bulvėmis su grietinė; 100/5g

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Orkaitėje keptas žuvies maltinis 60g; 80g;

Bulvių košė 70/2g; 100/5g;

Virtų burokėlių ir obuolių salotos su citrinos/aliejaus užpilu 100/10g;

Pomidorais 40g; 70g;

Stalo vanduo su citrina 200/2g

Vakarienė:       

Orkaitėje keptas omletas su fermentiniu sūriu 90/10g;

Duona 30g;35g

Žirneliai 40g;

Kmynų arbata be cukraus 200g;

Vakarienė:       

Apkepti varškėčiai; 100g; 150g

Trintos uogos; 25g

Kmynų arbata; 150g

 

Vakarienė:       

Kibinas su mėsa; 70/30g

Obuolių sulčių gėrimas; 100g; 200g

 

Vakarienė:       

Varškės ir ryžiu sufle kepta orkaitėje 80/50g;

Grietinė 20g; 30g;

Trintos uogos 20g;

Arbata be cukraus 150g

Vakarienė:       

Grikių kruopų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g

Pienas; 200g

 

LOPŠELIS DARŽELIS „ČIAUŠKUTIS“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS

PIRMADIENIS

ANTRADIENIS

TREČIADIENIS

KETVIRTADIENIS

PENKTADIENIS

Pusryčiai:

Tiršta ryžių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/5g

Trintos uogos; 20g

Arbata be cukraus; 150g

Sezoninis vaisius; 100g;140g

Pusryčiai:

Avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g

Sūrio lazdelė; 20g;40g

Arbata be cukraus; 150g

Sezoninis vaisius; 150g

Pusryčiai:

Tiršta miežinių kruopų košė su sviestų; 150/5g

Trintos uogos; 20g

Trapučiai; 20g;30g

Arbata be cukraus; 150g

Sezoninis vaisius; 100g

Pusryčiai:

Tiršta grikių kruopų košė su sviestu; 100/3; 150/5

Trapučiai; 20g

Arbata su citrina; 150g

Sezoninis vaisius; 120g

Pusryčiai:

Tiršta kukurūzų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g

Trintos uogos; 20g

Arbata su citrina; 150g

Sezoninis vaisius; 100g;140g

 

Pietūs:

Daržovių sriuba su žaliaisiais žirneliais ir grietine; 100/5g; 150/5g;

Viso grūdo ruginė duona; 20g;30g

Troškinta triušienos mėsa; 60/15g; 70/20g

Kus-kus kruopų košė; 80g; 100g

Gūžinės salotos “Iceberg” su agurku ir aliejaus užpilu 50/4g;

Morkų lazdelės; 50g

Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g

Pietūs:

Šviežių kopūstų sriuba su grietinė; 150/5g

Viso grūdo ruginė duona; 20g;30g;

Garuose virtas kiaulienos kukulis 80g; 90g;

 Biri ryžių košė; 70g; 100g

Švž. pomidorai; 40g

Virtų burokėlių salotos su aliejumi; 50/5g

Žolelių arbata su citrina; 200/2g

Pietūs:

Trina moliūgu sriuba su grietine; 100/4g

Viso grūdo ruginė duona; 20g;25g

Keptas su garais maltos jautienos šnicelis; 60g;80g;

Bulvių košė su sviestu; 100g

Gūžinės salotos su agurkų, baltų ridikų, pomidorų ir aliejumi; 50/5g

Rauginti agurkai; 30g

Žolelių arbata su citrina; 200g

 

Pietūs:

Burokėlių sriuba su grietine; 100/5g/ 150/5g

Viso grūdo ruginė duona; 30g;

Kalakutienos plokštainis; 80g;

Virti makaronai; 70g; 100g

Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai); 75g

Žirneliai; 20g

Žolelių arbata su citrina; 200g

 

Pietūs:

Lęšių sriuba 100g; 150g;

Viso grūdo ruginė duona 20g;

Orkaitėje keptas žuvies maltinis 60g; 80g;

Biri ryžių kruopų košė 70g; 80g

Burokėlių, raugintų kopūstų
salotos su aliejumi 50g;

Švž. agurkas; 70g

Stalo vanduo su citrina; 200g

 

Vakarienė:       

Pieniška makaronų sriuba; 220g; 300g;

Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 22/3/12g;

Arbata be cukraus; 150g

Vakarienė:       

Lietiniai blynai; 100g; 120g

Trintos uogos; 40g

Pienas; 150g

Vakarienė:       

Mieliniai blynai; 80g;100g;

Trintos uogos; 25g

Grietine; 20g

Arbata be cukraus; 150g

 

Vakarienė:       

Varškės apkepas; 100g; 150g

Trintos uogos; 25g

Grietinė; 20g

Arbata be cukraus; 150g

 

 

Vakarienė:       

Bulvių košė su sviestu 150/8g;

Kefyras 200g;

 

III SAVAITĖ