VALGIARAŠČIAI
Maisto produktus tiekia: UAB Sanitex ir UAB Pontem
Valgiaraščiai: UAB „Sanus Cibus”
Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro mitybos kuratorių kontaktai
Bendrojo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos priežiūros skyriaus maitinimo kuratorės:
Gerda Vozgirdaitė tel.(+370) 690 27256, gerda.vozgirdaite@vvsb.lt
Gertrūda Kaminskaitė tel.(+370) 631 13651, gertruda.kaminskaite@vvsb.lt
Maisto saugos ir sudėties klausimais skambinti – 8 800 40403
Maitinimo organizavimo ir valgiaraščių klausimais skambinti – 8 682 37404
PUSRYČIŲ, PIETŲ IR VAKARIENĖS VALGIARAŠTIS
Vaikų maitinimo tvarkaraštis:
Pusryčiai: 8:30 val. // Pietūs: 12:00 val. // Vakarienė: 15:30 val.
Savaitės meniu:
1 savaitė
PIRMADIENIS |
ANTRADIENIS |
TREČIADIENIS |
KETVIRTADIENIS |
PENKTADIENIS |
Pusryčiai: Avižinių dribsnių košė su sviestu; 150/5g Trintos uogos; 25g Jogurtas; 125g Sezoninis vaisius; 100g Arbata; 150g |
Pusryčiai: |
Pusryčiai: Tiršta kukurūzų kruopų košė su sviestu; 150/5g Trintos uogos; 20g Sūrio lazdelės; 20g; 40g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pusryčiai: Kvietinių kruopų košė su trintomis uogomis; 150/20g Vaisinė arbata be cukraus; 200g Sezoninis vaisius; 140g |
Pusryčiai: Tiršta grikių kruopų košė su sviestu; 150/5g Džiovintų vaisių/uogų užkandis; 20g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 100g; 120g |
Pietūs: Pomidorų sriuba su ryžiais ir grietine; 100/5g; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Naminis kiaulienos kotletas keptas orkaitėje; 60g; 80g Biri grikių košė; 90g; 100g Švž. kopūstų, pomidorų, agurkų, krapų, salotos su aliejaus ir citrinų sulčių užpilu; 80/8g; 100/10g Vanduo su citrina; 200g |
Pietūs: Žirnių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Troškinta vištiena; 50/15g; 70/20g Biri ryžių košė; 80g; 100g Švž. agurkų ir kopūstų salotos su aliejumi;50g Pomidorai; 25g Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 190/15g |
Pietūs: Rugštiniu ir burokėlių sriuba su grietine; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Garuose virtas kalakutienos maltinukas; 60g; 80g Bulvių košė; 90g; 100g Gūžinės salotos su agurku, pomidorų salotos su ir aliejaus, citrinų užpilu; 80/8g; 100/10g Žirneliai; 20g; 40g Stalo vanduo su vaisiais; 180g |
Pietūs: Trinta žiedinių kopūstų sriuba su grietine; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Troškintas veršenos mėsa su makaronais ir daržovių padažu; 100/50/50g; Švž. špinatų ir pomidoru aliejumi; 60g; 100/10g Stalo vanduo su mėtų lapeliais; 190/15g |
Pietūs: Lęšių sriuba su grietine; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas žuvies maltinis; 60g; 80g Virtos bulvės; 70g; 90g Švž.daržovių lazdelės (morkos, agurkas, paprika); 90g, Stalo vanduo su citrina; 200g |
Vakarienė: Varškės virtinukai; 100g; 130g Grietinė; 20g Trintos uogos; 20g Arbata be cukraus; |
Vakarienė: Pieniška miežinių kruopų košė su sviestu; 150/5g; Trintos uogos; 25g Pienas; 150g; 200g Traputis; 10g; 20g |
Vakarienė: Blynai iš kefyro ir miltų; 100g; 150g Trintos uogos; 30g Arbata; 150g |
Vakarienė: Perlinių kruopų košė su sviestu; 200/5g; Pienas; 150g; 200g |
Vakarienė: Varškės apkepas; 100g; 150g Trintos braškės; 20g; 25g Natūralus jogurtas; 20g; 30g Žolelių arbata; 200g Sezoninis vaisius; 100g; |
2 savaitė
PIRMADIENIS |
ANTRADIENIS |
TREČIADIENIS |
KETVIRTADIENIS |
PENKTADIENIS |
Pusryčiai: Manų kruopų košė paskaninta cinamonų; 200g Trintos uogos; 20g Sūrio lazdelė; 20g Žolelių arbata; 200g Sezoninis vaisius; 140g |
Pusryčiai: Penkių grūdų košė su trintomis uogomis; 150/20g; 200/25g Džiovintų uogų vaisiu užkandis; 20g Juoda arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 150g |
Pusryčiai: Kvietinių kruopų košė su sviestu; 150g Trintos uogos; 20g Sezoninis vaisius; 100g Pienas; 150g Arbata be cukraus; |
Pusryčiai: Tiršta miežinių kruopų koše su trintomis uogomis; 150/20g Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g; 40/7/15g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g; 150g |
Pusryčiai: Tiršta ryžių kruopų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 20g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pietūs: Burokėlių ir pupelių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Ryžių plovas su vištiena; 160g; 200g Pekino kopūstų salotos su morkomis, cukinijomis ir aliejaus ir citrinų užpilu; 70/5g; 80/7g Vanduo su citrina; 200g |
Pietūs: Daržovių sriuba su brokoliais ir grietine; 150/5 Viso grūdo ruginė duona; Kiaulienos mėsa troštinta su daržovėmis; 180g; 230g Švž.agurkai; 70g Stalo vanduo su citrina; 200g |
Pietūs: Skaidri pilno grūdo makaronų sriuba su vištiena; 100/10g; Viso grūdo ruginė duona; Troškintas veršienos kukulis daržovių padaže; 60/40g; 80/50g Grikių kruopų košė; 80g; 100g Orkaitėje keptos daržovės (cukinijos, brokoliai, žiedinis kopūstas, šparaginės pupelės); 100g Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 150/30g |
Pietūs: Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis ir grietinė; 100/5g Viso grūdo ruginė duona; Troškintas kopūstų ir kalakutienos kukulis; 40/40g; 60/80g Virtos bulvės; 100g Žalios špinatų ir pomidorų salotos su aliejumi; 80/6 g; 100/10g Švž. agurkai; 30g Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g |
Pietūs: Agurkinė sriuba su grietinė; 100/5g Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas žuvies maltinis; 60g; 80g Bulvių košė; 70g; 100g Virtų burokėlių salotos su citrinos/aliejaus užpilu;50/5g; 70g Pomidorais; 40g; 70g Stalo vanduo su apelsinais be cukraus; 190/15g |
Vakarienė: Virti pilno grūdo makaronai su fermentiniu sūriu; 150/30g Arbata be cukraus; 150g |
Vakarienė: Apkepti varškėčiai; 100g; 150g Trintos uogos; 25g Kmynų arbata; 150g |
Vakarienė: Kibinas us mėsa; 70/30g Obuolių sulčių gėrimas; 100g; 200g |
Vakarienė: Varškės ir ryžiu sufle kepta orkaitėje; 130g Grietinė; 20g; 40g Trintos uogos; 20g Aviečių arbata; 150g |
Vakarienė: Grikių kruopų košė; 150g; 200g Pienas; 200g |
3 savaitė
PIRMADIENIS |
ANTRADIENIS |
TREČIADIENIS |
KETVIRTADIENIS |
PENKTADIENIS |
Pusryčiai: Sorų kruopų košė su sviestu; 150/5g Arbata be cukraus; 150g Trintos uogos; 40g Sezoninis vaisius; 100g |
Pusryčiai: Avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g Sūrio lazdelė; 20g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 150g |
Pusryčiai: Tiršta miežinių kruopų košė su sviestų; 150/5g Trintos uogos; 20g Trapučiai; 20g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pusryčiai: Tiršta grikių kruopų košė su sviestu; 100/5; 150/5 Trapučiai; 20g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pusryčiai: Tiršta kukurūzų kruopų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 20g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 140g |
Pietūs: Daržovių sriuba su žaliaisiais žirneliais ir grietine; 100/5g; 150/5 Viso grūdo ruginė duona; Troškinta triušienos mėsa; 60/15g; 70/20g Kus-kus kruopų košė; 80g; 100g Švž. agurkų, kopūstų salotos su aliejumi; 50/5g Morkų lazdelės; 50g Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g |
Pietūs: Šviežių kopūstų sriuba su grietine; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Konvekcinėje krosnyje kepta vištos šlaunelių mėsa; 70g; 80g Biri ryžių košė; 70g; 100g Švž. pomidorai; 40g Virtų burokėlių salotos su aliejumi; 50/5g Žolelių arbata; 200g |
Pietūs: Trina moliūgu sriuba; 150g Viso grūdo ruginė duona; Keptas su garais maltos jautienos šnicelis; 60g Virtos bulvės; 100g Gūžinės salotos su agurkų, baltų ridikų, pomidorų ir aliejumi; 50/5g Rauginti agurkai; 30g Žolelių arbata su citrina; 200g |
Pietūs: Burokėlių sriuba su grietine; 100/5g/ 150/5g Viso grūdo ruginė duona; Kalakutienos plokštainis; 80g; Virti makaronai; 70g; 100g Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai, ridikai); 100g Žirneliai; 20g Žolelių arbata su citrina; 200g |
Pietūs: Tiršta jautienos sriuba su avinžirniais ir pomidorais; 150g Viso grūdo ruginė duona; Orkaitėje keptas žuvies maltinis; 60g; 80g Biri ryžių kruopų košė; 70g; 80g Orkaitėje keptos daržovės (cukinijos, morka); 100g Švž. agurkas; 70g Stalo vanduo su citrina; 200g |
Vakarienė: Pieniška makaronų sriuba; 220g; 300g Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g; Arbata be cukraus; 200g |
Vakarienė: Lietiniai blynai; 100g; 120g Trintos uogos; 40g Pienas; 150g |
Vakarienė: Mieliniai blynai; 80g Trintos uogos; 25g Grietine; 20g Arbata be cukraus; 150g |
Vakarienė: Varškės apkepas; 100g; 150g Trintos uogos; 25g Grietinė; 20g Arbata be cukraus; 150g |
Vakarienė: Virtos ir apkeptos bulvės; 150g Grietinė; 20g Kefyras; 150g; 200g |