Maisto produktus tiekia: UAB Sanitex ir UAB Pontem
Valgiaraščiai: UAB „Sanus Cibus”
Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro mitybos kuratorių kontaktai
Bendrojo ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos priežiūros skyriaus maitinimo kuratorės:
Gerda Vozgirdaitė tel.(+370) 690 27256, gerda.vozgirdaite@vvsb.lt
Gertrūda Kaminskaitė tel.(+370) 631 13651, gertruda.kaminskaite@vvsb.lt
Maisto saugos ir sudėties klausimais skambinti – 8 800 40403
Maitinimo organizavimo ir valgiaraščių klausimais skambinti – 8 682 37404
LOPŠELIS DARŽELIS „ČIAUŠKUTIS“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS
I SAVAITĖ
PIRMADIENIS |
ANTRADIENIS |
TREČIADIENIS |
KETVIRTADIENIS |
PENKTADIENIS |
Pusryčiai: Avižinių dribsnių košė su sviestu 150/5g; 200/5g; Trintos uogos 50g; Jogurtas 125g; Sezoninis vaisius 100g; 180g; Arbata 150g |
Pusryčiai: Penkių grūdų košė su trintomis uogomis; 150/20g; 200/25g Vaisinė arbata 200g; Sezoninis vaisius 100g; 140g
|
Pusryčiai: Tiršta kukurūzų kruopų košė su sviestu; 150/5g Trintos uogos; 20g Sūrio lazdelės; 20g; 40g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pusryčiai: Kvietinių kruopų košė su trintomis uogomis; 150/25g; 200/30g Vaisinė arbata be cukraus; 200g Sezoninis vaisius; 140g
|
Pusryčiai: Tiršta grikių kruopų košė su sviestu 150/5g; Džiovintų vaisių/uogų užkandis 20g Arbata su citrina; 150/2g Sezoninis vaisius; 90g; 120g
|
Pietūs: Agurkinė sriuba su bulvėmis 100g; Grietinė 5g; Viso grūdo ruginė duona 25g; Naminis kiaulienos kotletas keptas orkaitėje 60g; 80g; Biri grikių košė 90g; 100g Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai) 75g; Švž. Pomidorai 25g; Vanduo su citrina 200g; |
Pietūs: Žirnių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Troškinta vištiena 50/15g; 70/20g; Biri ryžių košė 80g; 100g; Švž. agurkų ir kopūstų salotos su aliejumi;50/5g Pomidorai 25g; Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 190/15g
|
Pietūs: Rugštynių ir burokėlių sriuba su grietine 150/5g; Viso grūdo ruginė duona 25g;30g Garuose virtas kalakutienos maltinukas 60g; 80g; Bulvių košė; 90/3g; 100/5g; Gūžinės salotos su agurku, pomidorų salotos su ir aliejaus, citrinų užpilu; 80/8g; 100/10g; Žirneliai; 20g; 40g Stalo vanduo su vaisiais; 150/30g |
Pietūs: Kopūstų sriuba su grietine; 150/5g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Troškintas veršienos mėsa su makaronais ir daržovių padažu; 100/50/50g; Švieži agurkai 50g; Morkų lazdelės 50g; Stalo vanduo su mėtų lapeliais; 190/15g;
|
Pietūs: Lęšių sriuba; 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; 30g; Orkaitėje keptas žuvies maltinis 60g;80g; Virtos bulvės 70g; 90g; Švž.daržovių lazdelės (morkos, agurkas, paprika); 90g Stalo vanduo su citrina; 200/2g |
Vakarienė: Varškės virtinukai 100g; 130g; Grietinė 20g; Trintos uogos 20g; Arbata be cukraus 150g |
Vakarienė: Sklindžiai su obuoliais 80g; Natūralus jogurtas 30g; Kefyras 150g; 200g |
Vakarienė: Perlinių kruopų košė su sviestu; 200/5g; Pienas; 150g; 200g
|
Vakarienė: Blynai iš kefyro ir miltų 100g; 150g; Trintos uogos; 30g Arbata; 150g
|
Vakarienė: Varškės apkepas; 100g; 150g Trintos braškės; 20g; 25g Natūralus jogurtas; 20g; 30g Žolelių arbata; 200g Sezoninis vaisius; 100g; |
LOPŠELIS DARŽELIS „ČIAUŠKUTIS“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS
II SAVAITĖ
PIRMADIENIS |
ANTRADIENIS |
TREČIADIENIS |
KETVIRTADIENIS |
PENKTADIENIS |
Pusryčiai: Manų kruopų košė paskaninta cinamonų; 200g Trintos uogos; 20g Sūrio lazdelė; 20g Žolelių arbata; 200g Sezoninis vaisius; 140g |
Pusryčiai: Penkių grūdų košė su trintomis uogomis; 150/20g; 200/25g Džiovintų uogų vaisiu užkandis 20g; Juoda arbata su citrina; 150/2g Sezoninis vaisius; 150g |
Pusryčiai: Kvietinių kruopų košė su sviestu 150/4g; Trintos uogos 20g; Sezoninis vaisius 90g; 150g; Pienas 150g;200g
|
Pusryčiai: Tiršta miežinių kruopų košė su trintomis uogomis 150/20g; Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 30/5/15g; 40/7/15g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g; 150g |
Pusryčiai: Tiršta ryžių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 20g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pietūs: Burokėlių ir pupelių sriuba su grietine; 100/5g; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; 20g; 30g; Ryžių plovas su vištiena; 160g; 200g Gūžinės salotos “Iceberg” su agurku ir aliejaus užpilu 100/5g; Vanduo su citrina; 200/2g
|
Pietūs: Daržovių sriuba su brokoliais ir grietine; 100/5 g;150/5g; Viso grūdo ruginė duona 30g; Konvekcinėje krosnyje kepta vištos šlaunelių mėsa; 70g; 80g; Kus-kus kruopų košė 80g; 100g; Švž. daržovių lazdelės (morkos, agurkai, paprikos) 90g; Stalo vanduo su citrina; 200g
|
Pietūs: Šviežių kopūstų sriuba 100g; Grietinė prie sriubos 5g; Viso grūdo ruginė duona; 20g; Troškintas veršienos kukulis daržovių padaže; 60/40g; 80/50g; Grikių košė 80g; 100g; Gūžinės salotos su agurkais, pomidorais ir užpilu; 80/7g; Stalo vanduo su vaisiais/uogomis; 150/30g |
Pietūs: Baltujų pupelių sriuba su bulvėmis ir grietinė; 100/5g Viso grūdo ruginė duona 30g; Troškintas kopūstų ir kalakutienos kukulis; 40/40g; 60/80g Virtos bulvės; 100g Pomidorų salotos su grietine 150/20g; Švž.agurkai 30g; Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g |
Pietūs: Agurkinė sriuba bulvėmis su grietinė; 100/5g Viso grūdo ruginė duona 20g; Orkaitėje keptas žuvies maltinis 60g; 80g; Bulvių košė 70/2g; 100/5g; Virtų burokėlių ir obuolių salotos su citrinos/aliejaus užpilu 100/10g; Pomidorais 40g; 70g; Stalo vanduo su citrina 200/2g |
Vakarienė: Orkaitėje keptas omletas su fermentiniu sūriu 90/10g; Duona 30g;35g Žirneliai 40g; Kmynų arbata be cukraus 200g; |
Vakarienė: Apkepti varškėčiai; 100g; 150g Trintos uogos; 25g Kmynų arbata; 150g
|
Vakarienė: Kibinas su mėsa; 70/30g Obuolių sulčių gėrimas; 100g; 200g
|
Vakarienė: Varškės ir ryžiu sufle kepta orkaitėje 80/50g; Grietinė 20g; 30g; Trintos uogos 20g; Arbata be cukraus 150g |
Vakarienė: Grikių kruopų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g Pienas; 200g
|
LOPŠELIS DARŽELIS „ČIAUŠKUTIS“ INTEGRACINIS VALGIARAŠTIS
PIRMADIENIS |
ANTRADIENIS |
TREČIADIENIS |
KETVIRTADIENIS |
PENKTADIENIS |
Pusryčiai: Tiršta ryžių kruopų košė su sviestu 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 20g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g;140g |
Pusryčiai: Avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu; 200g Sūrio lazdelė; 20g;40g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 150g |
Pusryčiai: Tiršta miežinių kruopų košė su sviestų; 150/5g Trintos uogos; 20g Trapučiai; 20g;30g Arbata be cukraus; 150g Sezoninis vaisius; 100g |
Pusryčiai: Tiršta grikių kruopų košė su sviestu; 100/3; 150/5 Trapučiai; 20g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 120g |
Pusryčiai: Tiršta kukurūzų košė su sviestu; 150/5g; 200/5g Trintos uogos; 20g Arbata su citrina; 150g Sezoninis vaisius; 100g;140g
|
Pietūs: Daržovių sriuba su žaliaisiais žirneliais ir grietine; 100/5g; 150/5g; Viso grūdo ruginė duona; 20g;30g Troškinta triušienos mėsa; 60/15g; 70/20g Kus-kus kruopų košė; 80g; 100g Gūžinės salotos “Iceberg” su agurku ir aliejaus užpilu 50/4g; Morkų lazdelės; 50g Stalo vanduo su šviežiais mėtų lapeliais; 200g |
Pietūs: Šviežių kopūstų sriuba su grietinė; 150/5g Viso grūdo ruginė duona; 20g;30g; Garuose virtas kiaulienos kukulis 80g; 90g; Biri ryžių košė; 70g; 100g Švž. pomidorai; 40g Virtų burokėlių salotos su aliejumi; 50/5g Žolelių arbata su citrina; 200/2g |
Pietūs: Trina moliūgu sriuba su grietine; 100/4g Viso grūdo ruginė duona; 20g;25g Keptas su garais maltos jautienos šnicelis; 60g;80g; Bulvių košė su sviestu; 100g Gūžinės salotos su agurkų, baltų ridikų, pomidorų ir aliejumi; 50/5g Rauginti agurkai; 30g Žolelių arbata su citrina; 200g
|
Pietūs: Burokėlių sriuba su grietine; 100/5g/ 150/5g Viso grūdo ruginė duona; 30g; Kalakutienos plokštainis; 80g; Virti makaronai; 70g; 100g Švž. daržovių traškios lazdelės (morkos, agurkai); 75g Žirneliai; 20g Žolelių arbata su citrina; 200g
|
Pietūs: Lęšių sriuba 100g; 150g; Viso grūdo ruginė duona 20g; Orkaitėje keptas žuvies maltinis 60g; 80g; Biri ryžių kruopų košė 70g; 80g Burokėlių, raugintų kopūstų Švž. agurkas; 70g Stalo vanduo su citrina; 200g
|
Vakarienė: Pieniška makaronų sriuba; 220g; 300g; Viso grūdo duonos sumuštinis su sviestu ir fermentiniu sūriu; 22/3/12g; Arbata be cukraus; 150g |
Vakarienė: Lietiniai blynai; 100g; 120g Trintos uogos; 40g Pienas; 150g |
Vakarienė: Mieliniai blynai; 80g;100g; Trintos uogos; 25g Grietine; 20g Arbata be cukraus; 150g
|
Vakarienė: Varškės apkepas; 100g; 150g Trintos uogos; 25g Grietinė; 20g Arbata be cukraus; 150g
|
Vakarienė: Bulvių košė su sviestu 150/8g; Kefyras 200g;
|
III SAVAITĖ